Hakkımda

Fotoğrafım
izmir, karşıyaka, Turkey
Kendimi her zaman mutlu hissederim. Neden biliyor musunuz? Çünkü kimseden bir şey ummam. Beklentiler daima yaralar.Hayat kısadır.Öyleyse hayatınızı sevin.Mutlu olun ve gülümsemeye devam edin. Sadece kendiniz için yaşayın ve; konuşmadan önce dinleyin, yazmadan önce düşünün, harcamadan önce kazanın, dua etmeden önce bağışlayın, incitmeden önce hissedin, nefret etmeden önce sevin, vazgeçmeden önce çabalayın, ölmeden önce yaşayın. Hayat budur.Onu hissedin,onu yaşayın ve ondan hoşnut olun.

29 Ocak 2012 Pazar

haşhaşlı poğaça

eminecim itiraf etmek gerekirse tam anlamıyla tarif yazma özürlüyüm diyebilirim yazdığım tarifleri kimse anlamaz,yaptığım yemeklerde genelde uydurma usülü o gün damak tadıma ne yakışıyorsa yemeğe gelen misafirler okadar alıştı ki artık yaptığım yemeklerin ismini sormuyorlar artık "sen bilerek vermiyosun tarifleri biz yapmayalım diye "derler katiiyen yalan sadece tarif verirken" sen orasını kafana göre yap artık" kelimesini çok kullanıyorum:) çok uzatmadan tarife geçeyim(korkmayın tekrar tekrar okunmuş çok doğru bir tarif)
haşhaşlı poğaça
100 gr tereyağ
1 yumurta
alabildiğince un
(çok sert olmasın zinhar başınıza dert alırsınız birilerinin kafasına gelir mazallah)
hazırlanışı(en sevmediğim kıs mı geldi işte)
hamuru yoğurduktan sonra merdane yardımıyla çok ince olmamak şartıyla yufkalar açılır yufkaların arasına haşhaşlar dizilir rulo şeklinde sarılır
kızgın fırında 10 -15 dk pişirirseniz(çok pişirmeyin kuru oluyor)gofret gibi ağızda dağılıyor haşhaş değişik bir tat veriyor hamura
afiyet olsun kızlar

4 yorum:

  1. valla görüntü süper,daha kahvaltıda etmemişken ben bu poğaçayı alıp gitsem ayıp olmaz demi :)

    YanıtlaSil
  2. Haşhaş börek ve poğaçalara yakışıyor,ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizimkiler çok afacan olduğundan haşhaş çok yediriyorum ki sakinleşsinler diye:)

      Sil

sevgili ziyaretçi yakışıklı bir imza atın emi